Tijdens een ontbijtsessie in ’t Kristallijn in Mol beginnen woensdag 40 Antwerpse bedrijven aan de cyclus 2013-2014 van het MVO/Milieucharter van de provincie Antwerpen.

 
Het MVO/Milieucharter provincie Antwerpen is een project van Voka – Kamers van Koophandel Kempen en Mechelen en provincie Antwerpen. Het project wil een impuls geven aan kleine en middelgrote bedrijven om hun bestaande mvo/milieusituatie te verbeteren.

Het project spoort bedrijven aan om mvo- en milieugerelateerde acties te plannen en uit te voeren die verder gaan dan wat wettelijk of in de vergunning(en) is opgelegd. ‘Woensdag starten we met de dertiende cyclus van ons MVO/Milieucharter’, zegt Laetitia Lemahieu, milieudienst Voka – Kempen en Mechelen. ‘Het charter is een groot succes.

Tijdens de vorige cyclus hebben we het 200ste milieuchartercertificaat mogen uitreiken. Sinds drie jaar hebben de bedrijven ook de kans om te opteren voor het MVO-charter. Ook hier gaat het aantal deelnemers in stijgende lijn. Elf in 2011, achttien in 2012  en zevenentwintig in 2013.